Кликнете и одберете го вашиот производ.

Пробиотици во состав на БенеФит

БенеФит претставува комбинација од внимателно одбрани пробиотски култури кои имаат благопријатни својства врз организмот.


• Може да го намали трањето на стомачната вознемиреност1

• Може да го подобри нормализирањето на интестиналната микрофлора2


• Може да ја подобри цревната функција3

• Може да делува како поддршка на респираторниот систем4

• Може поволно да делува врз намалување на надуеноста на стомакот1


• Може да го унапреди имунолошкиот одговор на организмот5

• Може да го намали траењето на настинката6

1 Chatterjee et al. 2013; de Vrese et al. 2011

2 Nord et al. 1997

3 Matsumoto et al. 2001; Murakami et al. 2006; Nishida et al. 2004; Pitkälä et al. 2007; Uchida et al. 2005

4 Smith et al. 2013; Taipale et al. 2011

5 Gonzales et al. 1990

6 de Vrese et al. 2005; Rizzardini et al. 2012

* Ништо од наведеното на овој веб сајт не треба да се набљудува како докажано тврдење


Што се пробиотиците?

Според дефиниција на Светската здравствена организација, пробиотиците претставуваат живи организми кои доколку редовно се консумираат во соодветни количини, поволно делуваат врз здравјето на луѓето.

Кои се предностите од секојдневно консумирање на БенеФит?

Покрај свежиот и пријатен вкус, во својот состав БенеФит содржи и комбинацијата на пробиотски култури кои овозможуваат воспоставување на цревна рамнотежа помеѓу таканаречените „добри“ и „лоши“ бактерии. Предностите се посебно нагласени кога има нарушена микрофлора од најразлични болести, стрес, земање на антибиотици, консумирање на алкохол или стареење. БенеФит може да има позитивни ефекти во намалување на надуеноста, а исто така може да биде и имунолошка поддршка за организмот.

Copyright 2018. Сите права се задржани - Млекара Здравје Радово